Χοιρινό μπούτι φούρνου με ξινόμηλα

Υλικά
4 κιλά χοιρινό μπούτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι  φρέσκο
1 κεφάλι σκόρδου καθαρισμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
20 ml λευκό ξηρό κρασί
6 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
αλάτι-πιπέρι
σπάγκος και λαδόκολλα
2 ξινόμηλα χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
λίνο θυμάρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το θυμάρι, το σκόρδο, το βούτυρο, το κρασί και τη μουστάρδα.
Ανοίγουμε το μπούτι στον πάγκο εργασίας.
Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μέσα την κρέμα που ετοιμάσαμε.
Κλείνουμε και δένουμε προσεκτικά και σφιχτά το κρέας, ξεκινώντας από το στενό μέρος και
φτάνοντας προς το φαρδύ πιο χαλαρά, ώστε να ξαναδώσουμε το αρχικό σχήμα στο μπούτι.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στο κρέας.
Τυλίγουμε το χοιρινό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1 70°C.
Βάζουμε στο ταψί το κρέας και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες.
Στις 2 ώρες ξεσκεπάζουμε το μπουτάκι, προσθέτουμε τα ξινόμηλα και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία
στους 200°C για την τελευταία 1 ώρα του ψησίματος.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.

xoirino mpouti fournou
Θερμίδες : 780

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Χοιρινό μπούτι φούρνου με ξινόμηλαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *