Κανταΐφι με φιστίκια Αιγίνης

Υλικά

1 κιλό φύλλο κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. ανάλατα φιστίκια τριμμένα για το πασπάλισμα

Υλικά για τη γέμιση:

300 γρ. ανάλατα φιστίκια τριμμένα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 βανίλια
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
200 ml σιρόπι γλυκόζης
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας το φύλλο του κανταϊφιού ώστε να αφρατέψει και
να μην έχει καθόλου κόμπους.
Χωρίζουμε το φύλλο σε 10-12 μακρόστενες λωρίδες και τις απλώνουμε στον πάγκο
της κουζίνας ή στο τραπέζι.
Τις σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Σε ένα μικρό μπολ το λάδι με το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο το ταψί.
Παίρνουμε μια λωρίδα από το φύλλο κανταϊφιού και στην άκρη της βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση.
Γυρίζουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε απαλά σε ρολό.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και τοποθετούμε τα κανταΐφια
στο ταψί,το ένα κοντά στο άλλο.Τα αλείφουμε με το μείγμα λαδιού με βούτυρο ένα ένα με το πινέλο.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος βγάζουμε το ταψί,στραγγίζουμε το λάδι και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά,
μέχρι να δέσει ελαφρά.
Μόλις το βγάλουμε το ταψί, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά
με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Καλά είναι να μείνει όλη την νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι.

kantaifi
Θερμίδες : 380 (το 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κανταΐφι με φιστίκια ΑιγίνηςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *