Κέικ με μους σοκολάτας

Υλικά

300 γρ. μαύρη σοκολάτα
110 γρ. βούτυρο
110 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα 1
25 γρ. ζάχαρη άχνη
7 αυγά (τα 3 χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς,
βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα στα πλαϊνά.
Λιώνουμε 150 γρ. από τη σοκολάτα και όλο το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε μέσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και 4 ολόκληρα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.
Λιώνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα τους 3 κρόκους.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, να πήξει και να αφρατέψει και αδειάζουμε τη μισή στο μείγμα της σοκολάτας.Προσεκτικά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε  ένα μπολ χτυπάμε τα 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Απλώνουμε στο ψημένο κέικ της σοκολάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα,να πήξει.

keik me mous sokolatas
Θερμίδες : 325

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κέικ με μους σοκολάταςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *