Φιλέτα γαλοπούλας με κόκκινο κρασί

Φιλέτα γαλοπούλας με κόκκινο κρασί

Υλικά

8 αχλάδια σκληρά
8 φιλέτα στήθος γαλοπούλας
250 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
300 γρ. μηλόξιδο
175 γρ. ζάχαρη καστανή
250 γρ. μπέικον σε λωρίδες ψιλοκομμένο
300 γρ κρασί κόκκινο
200 γρ. ζελέ φραγκοστάφυλο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
3 κλωνάρια θυμάρι
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Κανέλα σε σκόνη
Αλατι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε στα τέσσερα τα αχλάδια και αφαιρούμε τους σπόρους.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το ξύδι και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τηγανίζουμε στο λάδι τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το μπέικον και τα σοτάρουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το θυμάρι,τη δάφνη,το σκόρδο,το κρασί,την κανέλα και το ζελέ.
Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ένα λεπτό.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα,σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και
ψήνουμε στον φούρνο για 1 και 1 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε ελαφριά τα αχλάδια.
Στραγγίζουμε τα φιλέτα από το ταψί και τα διατηρούμε ζεστά.
Ρίχνουμε 8 κουταλιές από το σιρόπι των αχλαδιών στη σάλτσα από το ταψί.
Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Φιλέτα γαλοπούλας με κόκκινο κρασίAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *