Λαγγίτες Γρεβενών

Υλικά

500 γρ. αλεύρι  κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
5 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι
100 ml χλιαρό νερό
30 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη και μέλι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό,τη μαγιά,τη ζάχαρη,το αλάτι και το τσίπουρο και τα διαλύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα πηχτό χυλό.Αν χρειαστεί ρίχνουμε επιπλέον χλιαρό νερό.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια μεμβράνη για 30 λεπτά.
Τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο χρησιμοποιώντας κουτάλι για να ρίξουμε το χυλό που ετοιμάσαμε.
Σχηματίζουμε μικρές τηγανίτες και τις τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τις γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και μέλι.

laggites -tiganites
Θερμίδες : 225 (για 1 τηγανίτα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Λαγγίτες ΓρεβενώνAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *