Σταφιδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
3/4 αλεύρι μαλακό
1 ποτήρι κανέλλα βρασμένη
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1/2 κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία ή μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
γαρύφαλλα και μαστίχα κοπανισμένα
1 πιατάκι σταφίδα αλεσμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι,την κανέλλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Λιώνουμε την σόδα και την αμμωνία ή το μπέικιν με την πορτοκαλάδα και τα ρίχνουμε μέσα,
προσθέτουμε τα κοπανισμένα γαρύφαλλα,την μαστίχα και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Ξύνουμε το λεμόνι και αλέθουμε την σταφίδα.
Προσθέτουμε στην λεκανίτσα το αλεύρι και αμέσως μετά το ξύσμα,την κοπανισμένη σταφίδα και
συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε καλά.
Βάζουμετο μείγμα σε ένα ταψί λαδωμένο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

stafidopita
Θερμίδες: 220 (για 1 μέτριο κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΣταφιδόπιταAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *