Κουνέλι στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

1-1/2 κιλό κουνέλι (τη ράχη με τα μπούτια)
1 καρότο κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί άσπρο
1 κλωνάρι σέλινο
Μαϊντανό
Φύλλο δάφνης
Θυμάρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι το κουνέλι χωρίς να το κόψουμε σε μερίδες και προσθέτουμε το καρότο,
το κρεμμύδι, το κρασί και 1 δεματάκι από αρωματικά χόρτα: σέλινο μαϊντανό, φύλλο δάφνης και θυμάρι.
Αφήνουμε να μείνει για 2-3 ώρες, ενώ το περιχύνουμε συχνά με το κρασί.
Το πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι και το περιχύνουμε με το βούτυρο.
Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.
Βγάζουμε και πετάμε τα αρωματικά χόρτα από τη σάλτσα του και την περνάμε από λεπτή σίτα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη μουστάρδα και 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουρ,διαλυμένο σε λίγο νερό.
Τη βράζουμε μερικά λεπτά για να «δέσει».
Τη ρίχνουμε επάνω στο κουνέλι.

kouneli sto fourno
Θερμίδες: 400 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κουνέλι στο φούρνοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *