Λουκούμια Χιώτικα

ΥΛΙΚΑ
3850 γρ. ζάχαρη
3850 γρ. νερό
1500 γρ. Αλεύρι νισεστές
Χυμός απο ένα λεμόνι
10 γρ. μαστίχα σκόνη
λίγο ροδόνερο
βανίλια
αμύγδαλα καβουρδισμένα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε το νισεστέ σε 600 γρ. νερό.
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το υπόλοιπο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει
ρίχνουμε το λιωμένο νισεστέ και το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Συνεχίζουμε να άνακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει έλαστικότητα και να ξεκολλά από
τα τοιχώματα της κατσαρόλας και τη σπάτουλα.
Το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ροδόνερο ή βανίλια,τα αμύγδαλα και τη μαστίχα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί πασπαλισμένο με νισεστέ.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άρκετή ζάχαρη άχνη.
Το αφήνουμε να μείνει 24 ώρες και το αδειάζουμε σε μάρμαρο πασπαλισμένο μέ άχνη.
Το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα ή τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε σε άχνη.
Τα λουκούμια είναι έτοιμα.

loukoumia
Θερμίδες: 60 (για 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Λουκούμια ΧιώτικαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *