Τάρτα με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 χταπόδι (500 γρ.) καθαρισμένο
4 μεγάλες ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι -πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη:
175 γρ. αλεύρι
1 αυγό
3 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
3 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα,το λάδι,το βούτυρο,τα αυγά και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά -σιγά και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά στα δάκτυλα.
Την ζυμώνουμε ελαφρά και την ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και στρώνουμε με αυτό ένα ρηχό λαδωμένο ταψάκι περίπου 30 εκ.
Βράζουμε νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης.
Πιάνουμε το χταπόδι από την άκρη του ενός πλοκαμιού και το βουτάμε 5-6 φορές στο νερό που κοχλάζει, ώσπου να «κατσαρώσουν» τα πλοκάμια του.
Το αφήνουμε μέσα στο νερό και το βάζουμε να σιγοβράσει επί μισή ώρα περίπου.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομματάκια.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά να μαραθεί χωρίς να ροδίσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις αφήνουμε να πάρουν βράση και προσθέτουμε την πιπεριά και το χταπόδι.
Μαγειρεύουμε το μείγμα για 10-15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε την τάρτα μας, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά.Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Συμβουλή : Για να γίνει μαλακό το χταπόδι χαμηλώστε τη φωτιά.

xtapodi
Θερμίδες : 300

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Τάρτα με χταπόδιAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *