Γλυκό κουταλιού νεράντζι

ΥΛΙΚΑ
12 μεγάλα νεράντζια (πορτοκαλί για να πάρουμε μόνο τις φλούδες)
1  1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από το νεράντζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε τα νεράντζια στο ψιλό τρίφτη, ώστε να φύγει λίγη εξωτερική φλούδα που έχει σπιρτάδα.
Κόβουμε την φλούδα από το νεράντζι σε 4 φέτες.
Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν όλα τα νεράντζια.
Περνάμε σε χοντρή βελόνα γερή κλωστή.
Τυλίγουμε κάθε κομμάτι, το κάνουμε σφικτό ρολό και το περνάμε στην βελόνα με την κλωστή.
Περνάμε 15 κομμάτια και δένουμε τις 2 άκρες της κλωστής.
Πλένουμε τις φλούδες όλες μαζί σε μπόλικο νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλάζοντας το νερό 3 φορές.
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα και αν πέφτουν όταν τα τσιμπήσαμε σημαίνει ότι έβρασαν.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε κρύο νερό, το αλλάζουμε πάλι 2 φορές κάθε 3 ώρες.
Βάζουμε τα νεράντζια στο σουρωτήρι να σταθούν όλη νύχτα.
Την επόμενη στρώνουμε καθαρή πετσέτα σε ταψί και βάζουμε τα νεράντζια στον ήλιο να στραγγίξουν όλο το πρωί.
Το απόγευμα τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε.
Στην μέση του βρασμού στύβουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από τα νεράντζια, βγάζοντας την κλωστή και βράζουμε ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν δούμε ότι το σιρόπι τρέχει στο πιάτο που το δοκιμάζουμε, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να δέσει λίγο ακόμα.
Αφήνουμε πάλι το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα βάζο.

nerantzi gliko koytaliou

Θερμίδες : 212 (για 1 κουταλάκι του γλυκού)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Γλυκό κουταλιού νεράντζιAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *