Γλυκό κουταλιού καρότο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρότα χοντρά
1 κιλό ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
1 κομμάτι ασβέστης
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Μέσα σε μια λεκάνη  ρίχνουμε νερό,ασβέστη και τα τριμμένα καρότα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Τα ξεπλένουμε 3-4 νερά καλά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό.
Όταν δούμε ότι αρχίζει να δένει το σιρόπι δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Τα τοποθετούμε σε βάζα.

gliko karoto koytaliou
Θερμίδες : 100 (για 1 κουταλάκι του γλυκού)
Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Γλυκό κουταλιού καρότοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *