Κοτόπουλο αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1 κιλό περίπου)
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
1  1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας
2 κρόκοι αυγών ελαφρά χτυπημένα
Χυμός από ένα λεμόνι
1 λεμόνι
Μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
Μερικούς κόκκους πιπέρι
1 κρεμμύδι
2 γαρίφαλα
1 κλωνάρι σέλινο
1 μικρό καρότο
6 φλιτζάνια τσαγιού νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο. Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε και την πέτσα.
Το τρίβουμε μέσα και στην επιφάνεια με μισό λεμόνι, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, αφού καρφώσουμε επάνω τα γαρίφαλα, το σέλινο και το καρότο.
Ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα.
Το βγάζουμε από το ζωμό του και το διατηρούμε ζεστό.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι το αλεύρι να αρχίσει να ξανθαίνει.
Ρίχνουμε 1  1/2 φλιτζάνι από το ζωμό του κοτόπουλου, αφού το στραγγίσουμε και αφαιρούμε το λίπος.
Βράζουμε τη σάλτσα για 2-3 λεπτά.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές στους κρόκους των αυγών.
Τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη σάλτσα και την ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 – 3 λεπτά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

kotopoulo aygolemono

Θερμίδες : 480 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κοτόπουλο αυγολέμονοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *