Αστέρια αμυγδαλόπαστας

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. αμυγδαλόπαστα
150 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
90 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
Αλεύρι για το άνοιγμα
1 κρόκος αυγού
Λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κύβους και στη συνέχεια την ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Τη ζυμώνουμε με το βούτυρο που έχουμε κόψει σε κύβους, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Κόβουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα κατά μήκος στη μέση.
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λίγο αλεύρι σε μερίδες σε πάχος περίπου 1 εκ. και κόβουμε με τη φόρμα αστέρια (5-6 εκ.).
Τα τοποθετούμε  σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
Χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο, αλείφουμε με αυτόν τα αστέρια και κολλάμε από πάνω τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για περίπου 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

mpiskota me amygdala

Θερμίδες : 140 (το 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Αστέρια αμυγδαλόπασταςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *