Ψημένο τυρί σε ζύμη

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. ζύμη σφολιάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια
2 στρογγυλά κομμάτια τυρί γκούντα καθαρισμένο (200-220 γρ. το κάθε κομμάτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τη ζύμη σφολιάτας στα δύο και απλώνουμε με πλάστη το κάθε κομμάτι σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε τετράγωνο με πλευρά 20 εκ.
Πασπαλίζουμε με το 1/4 της ποσότητας από τα φιστίκια στο κέντρο κάθε κομματιού της ζύμης.
Ακουμπάμε το κομμάτι του τυριού επάνω στα φιστίκια και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι τυριού με ακόμα 1/4 από τα  φιστίκια.
Σηκώνουμε τις 4 άκρες του φύλλου προς τα επάνω και τις ενώνουμε πάνω στο κέντρο του κομματιού του τυριού.
Στριφογυρίζουμε την ένωση της σφολιάτας για να βεβαιωθούμε ότι κλείνει καλά μέσα το τυρί.
Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με το  δεύτερο κομμάτι.
Τοποθετούμε τα δεματάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

psimeno tyri se zimi
Θερμίδες : 340

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Ψημένο τυρί σε ζύμηAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *