Κορμός με μήλα & κανέλα

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. ζύμη για τάρτες
Υλικά για τη γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα λεμόνι ή άνθος αραβοσίτου με άρωμα λεμόνι
500 γρ. μήλα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)

Υλικά για το σκέπασμα:
175 γρ. βούτυρο ανάλατο
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Υλικά για την γαρνιτούρα:
Λιωμένη σοκολάτα
Γλάσο βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας σε μακρόστενο φύλλο,τη βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα και
τη ψήνουμε για 10 λεπτά.
Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αλείφουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής τη βάση της ζύμης και
τη σκεπάζουμε με τις φέτες των μήλων.
Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Ετοιμάζουμε το σκέπασμα: Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο αλεύρι για να μην «κόψει» η κρέμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στα μήλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Το ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα, πριν βγάλουμε τον κορμό από τη φόρμα.
Το γαρνίρουμε με γλάσο βανίλιας και λιωμένη σοκολάτα.

kormos me mila & kanela
Θερμίδες : 240

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κορμός με μήλα & κανέλαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *