Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
250 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ανθόνερο
4 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε  στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,μέχρι να ασπρίσει το μείγμα
.
Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών,τα αμυγδαλόψιχα,το ανθόνερο,τις βανίλιες
και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
και κάνουμε μαι ζύμη μέτρια σφιχτή.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα,τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και
τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα κυλάμε στη ζάχαρη άχνη.

kourampiedes

Θερμίδες : 110 (το 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Κουραμπιέδες, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

0 comments on “ΚουραμπιέδεςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *