Βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο αλεύρι φαρίνα
1 κούπα γιαούρτι
250 γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κούπα σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κούπα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε το μπέικιν-πάουντερ στο χυμό πορτοκαλιού,τα προσθέτουμε
στο μείγμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα καρύδια,τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε τη βασιλόπιτα σε ένα βουτυρωμένο ταψί  και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα  την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη στολίζουμε με γιορτινά σχέδια.

vasilopita
Θερμίδες : 380 (για 1 μέτριο κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΒασιλόπιταAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *