Μπακαλιάρος με λαχανκά

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
5 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
5 πατάτες σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.
Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι και τηγανίζουμε το σέλινο, το καρότο,
το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον τηγανίζουμε για 3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
Αραδιάζουμε τους κύβους πατάτας επάνω στον μπακαλιάρο και τις ντομάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, να ψηθεί ο μπακαλιάρος και
να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον βασιλικό, σκορπάμε επάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

mpakaliaros me laxanika
Θερμίδες : 220

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Μπακαλιάρος με λαχανκάAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *