Πατάτες αντιναχτές

ΥΛΙΚΑ

1-1/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ξηρό (αλεσμένο σε σκόνη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες.
Τις κόβετε 
ομοιόμορφα στο σχήμα που επιθυμούμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρές πατάτες, που δεν χρειάζεται να τις κόψουμε και
να τις χτυπήσουμε λίγο με το σφυρί του κρέατος πριν τις ψήσουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση και ρίχνουμε σιγά σιγά τις πατάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Τινάζουμε την κατσαρόλα συχνά για να μην κολλήσουν οι πατάτες (δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα).
Μόλις ροδίσουν οι πατάτες στραγγίζουμε το λάδι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί, το κόλιανδρο και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να την τινάζουμε για να ανακατευτούν καλά οι πατάτες.
Τις αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Οι πατάτες αντιναχτές χρησιμοποιούνται σαν γαρνιτούρα σε πολλά κυπριακά πιάτα.

patates antinaxtes
Θερμίδες : 430

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Πατάτες αντιναχτέςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *