Μυζηθρόπιτα γλυκιά

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. μυζήθρα γλυκιά μαλακιά
250 γρ. ανθότυρο
4 αυγά χτυπημένα
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
200 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 μπαστουνάκι βανίλιας (θα το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών)
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη
Λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το γάλα στο κατσαρολάκι.
Σκίζουμε το μπαστουνάκι βανίλιας κατά μήκος,προσθέτουμε στο γάλα
τη βανίλια και βράζετε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε τη βανίλια.
Τρίβουμε κι ανακατεύουμε τα δύο τυριά σε ένα μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν.
Διαλύουμε το σιμιγδάλι στο αρωματισμένο γάλα και τα ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε απαλά (το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο).
Στρώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα, ένα ένα, σε ένα ταψί και απλώνουμε
επάνω σε αυτά το μείγμα των τυριών.
Στρώνουμε επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε τη μυζηθρόπιτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια 40 λεπτά.
Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με λίγη κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή.

mizithropita glikia

Θερμίδες : 510 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Μυζηθρόπιτα γλυκιάAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *