Σαμουσάδες

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1  1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι σουσάμι κοπανισμένο
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα και γαρίφαλο

Υλικά για άλειμμα φύλλων:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2  1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 φλούδα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού και
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη σφικτή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και τη χωρίζουμε σε τέσσερα μέρη.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το κάθε μέρος, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το λάδι.
Αλείφουμε τα φύλλα με το μείγμα βουτύρου και λαδιού.
Ανακατεύουμε το καρύδι με το σουσάμι και το κανελογαρίφαλο και βάζουμε από 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε φύλλο. Μετά το τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε τεμάχια μήκους 10 εκατοστών, το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25-30 λεπτά, να ξανθύνουν.
Αφού ψηθούν, τα αποσύρουμε απ’ το φούρνο και τα βουτάμε στο σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

samousades
Θερμίδες : 397

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΣαμουσάδεςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *