Σοφρίτο (Κερκυραϊκή συνταγή)

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό μοσχάρι (νουά ή κιλότο)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
1 κύβο ζωμού κρέατος
Αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι
Καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε τις φέτες για ανοίξουν.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από λίγο αλεύρι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ρίχνουμε σπορέλαιο και σοτάρουμε ελαφρώς  το κρέας και από τις δύο πλευρές του.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και τσιγαρίζουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι.
Το σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος,τα σκόρδα και το μαϊντανό.
Τέλος, προσθέτουμε το κρέας με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Σερβίρουμε το κρέας σε μερίδες και περιχύνουμε με λίγη σάλτσα.

sofrito

Θερμίδες : 420 (για 1 μερίδα)
Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Σοφρίτο (Κερκυραϊκή συνταγή)Add yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *