Κουνουπίδι με πικάντικη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κουνουπίδι σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Αντικολλητικό χαρτί

Υλικά για τη σάλτσα :

1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2 φιλετάκια αντζούγιες
1 αυγό σφιχτό
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό και αλάτι.
Σ’ ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, αδειάζουμε το κουνουπίδι, κλείνουμε το χαρτί και αφήνουμε το κουνουπίδι να ψηθεί στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε παράλληλα τη σάλτσα.
Λιώνετε με το πιρούνι τον τόνο και τις αντζούγιες,ψιλοκόβουμε το αυγό και τα χτυπάμε
στο μπλέντερ με λάδι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο
και το σερβίρουμε με τη σάλτσα χωριστά.

kounoupidi me pikantiki saltsa

Θερμίδες : 600 

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Κουνουπίδι με πικάντικη σάλτσαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *