Πιπεράτο μεξικάνικο αρνάκι

ΥΛΙΚΑ

1 αρνίσιο μπούτι (1.800 γρ.)
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας κύμινο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη  τσίλι (όχι πολύ καυτό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1-2 κουταλιές της σούπας ξίδι,
αλάτι-πιπέρι
1 πράσινη πιπεριά και 1 κόκκινη χωρίς κουκούτσια κομμένα σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε το μπούτι σε μια ξύλινη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι
χαράζουμε την πέτσα του μπακλαβαδωτά.
Μπήγουμε 1-2 κομματάκια σκόρδο μέσα σε κάθε σχισμή και βάζουμε το αρνί σε ένα ταψάκι.
Αναμιγνύουμε τη ρίγανη, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι και το ελαιόλαδο κάνοντας ένα πηχτό μείγμα.
Χρησιμοποιώντας το μισό από αυτό το μείγμα των αρωματικών γεμίζουμε τις σχισμές του αρνιού.
Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια με το ξίδι και τα περιχύνουμε επάνω στο μπούτι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε  φούρνο για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C.
Ψήνουμε 25 λεπτά για κάθε μισό κιλό αρνιού και ακόμη 30 λεπτά.
Μισή ώρα πριν από το τέλος του ψησίματος το βγάζουμε από το φούρνο και γεμίζουμε ξανά τις σχισμές της πέτσας
με το υπόλοιπο μείγμα αρωματικών.
Συμπληρώνουμε γύρω από το μπούτι τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

piperato mexikaniko arnaki

Θερμίδες : 457 ( για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Πιπεράτο μεξικάνικο αρνάκιAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *