Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδου

ΥΛΙΚΑ

1 αστακός
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 σκόρδο (κεφάλι)
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 ντομάτες
1 πακέτο σπαγγέτι  Νούμερο 10
Αλάτι- πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Λίγο ξερό βασιλικό
Λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο).
Παράλληλα ετοιμάζουμε μία σος σκόρδου: Βράζουμε το κεφάλι σκόρδου μαζί με τις φλούδες του.
Αλλάζουμε το νερό και το ξαναβράζουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές ώστε το ξεφλούδισμα να γίνεται εύκολα.
Αφού το καθαρίσουμε το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χτυπάμε.
Η σος σκόρδου είναι έτοιμη.
Με ένα μεγάλο μαχαίρι ανοίγουμε τον αστακό. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε με τον αστακό. Προσθέτουμε κατά το σοτάρισμα 2 κουταλιές της  σούπας από τη σος σκόρδου.
Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Σε άλλο σκεύος τρίβουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε όσο βασιλικό μας αρέσει.
Σερβίρουμε σε πιατέλα.
Πρώτα τα μακαρόνια προσθέτουμε την κόκκινη σάλτσα και τοποθετούμε από πάνω τον αστακό με τη σος σκόρδου.

astakomakaronada

Θερμίδες : 612 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

1 comment on “Αστακομακαρονάδα με σος σκόρδουAdd yours →

  1. Νοστιμωτατη,συνταγη!!Τυνχανη να ειμαι και μακαρονου!!!Ευχαριστω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *