Παραδοσιακός χαλβάς

ΥΛΙΚΑ

4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια νισεστέ
1 ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
1 κούπα αμύγδαλα (άσπρα καθαρισμένα )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καίμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα με το 1 ποτήρι της ζάχαρης σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Όσο βρίσκονται επάνω στη φωτιά η ζάχαρη με το λάδι,
ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει
σκούρο – μελί γύρω στα 10 λεπτά (ίσως και περισσότερο) μέχρι να γίνει μια λαχταριστή καραμέλα.
Προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε αναμείξει στο μπολ στην κατσαρόλα,προσθέτοντας και
τα αμύγδαλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα γίνει αρκετά συμπαγές.
Στην αρχή αφού αναμείξουμε τα υλικά από το μπολ στην κατσαρόλα,θα σας φανεί«ότι κάτι δεν πάει καλά»,
ίσως σας δώσει την αίσθηση ότι το μείγμα απέτυχε, μην απογοητευτείτε, θέλει αρκετό ανακάτεμα.
Το κλειδί της επιτυχίας είναι το καλό ανακάτεμα για να μη μας κολλήσει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα ταψί και το «στρώνουμε» να πάει σε όλο το ταψί.

Προαιρετικά:
Το ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πριν το ψήσουμε προσθέτουμε ζάχαρη για να κάνει την κρούστα από πάνω.

xalvas paradosiakos

Θερμίδες: 240 (για 50 γρ.)
Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Παραδοσιακός χαλβάς, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 comments on “Παραδοσιακός χαλβάςAdd yours →

  1. Καλησπέρα σας.Αντί για νισεστέ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *