Καλαμάρια γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

4 καλαμάρια μεγάλα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι
200 γρ. φέτα ή κεφαλοτύρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια,το σκόρδο και τα πλοκάμια.
Τα σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο,προσθέτουμε το κουκουνάρι,το μαϊντανό,το τυρί και τα ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια μας με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο και τα ψήνουμε
στο φούρνο για 1 ώρα στους 170- 180 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

gemista kalamiara
Θερμίδες : 380 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Καλαμάρια γεμιστάAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *