Μπακαλιάρος με κονιάκ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρο καθαρισμένο
5 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. καθαρισμένα ντοματάκια
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
μισό ποτήρι κονιάκ
Αλάτι
Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις σταφίδες να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό.
Καθαρίζουμε καλά τα κόκαλα από τα κομμάτια του μπακαλιάρου (που έχουμε ήδη ξεπαγώσει) και τα περνάμε από αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε σε 3 κουταλιές καυτό λάδι και μόλις ροδίσουν καλά τα βάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί καλά προσθέτουμε τον μπακαλιάρο, τις σταφίδες στραγγισμένες και το κουκουνάρι.
Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη χαλάσουν τα κομμάτια του μπακαλιάρου και προσθέτουμε τα ντοματάκια, που έχουμε
προηγουμένως περάσει στο μύλο των λαχανικών και τελευταίο το κονιάκ.
Προσθέτουμε αλάτι, αν χρειαστεί, και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας.
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

mpakaliaros me koniak
Θερμίδες : 430 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Μπακαλιάρος με κονιάκAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *