Μπαλεζές

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι νισεστές (άνθος αραβοσίτου/καλαμποκιού)
6 1/2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα άσπρα και ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα  διαλύουμε τον νισεστέ μέσα στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνέχεια,μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα μας.
Προσθέτουμε τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει καλά.
Όταν σχηματιστούν μεγάλες φούσκες τραβάμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά,βγάζουμε τη φλούδα λεμονιού
και ρίχνουμε το ανθόνερο.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ταψί και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

mpalezes

 

Θερμίδες : 350 (το 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΜπαλεζέςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *