Ριζότο με σουπιές & κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό σουπιές
100 γρ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό κρασί
1 ποτήρι του νερού νερό
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
6 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κρασί και ένα ποτήρι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια
και το ρύζι για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου ώστε να μαλακώσει το ρύζι.
Αδειάζουμε το ρύζι με τα κολοκυθάκια στις σουπιές,πασπαλίζουμε με τον άνηθο
και το λεμόνι.
Ανακατεύουμε τις σουπιές και το ρύζι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά για να χυλώσει το ρύζι.

rizoto me soupies

Θερμίδες : 530 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Ριζότο με σουπιές & κολοκυθάκιαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *