Σαλάτα ψαρονέφρι με ρύζι,αρακά & καλαμπόκι

Σαλάτα ψαρονέφρι με ρύζι,αρακά & καλαμπόκι

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
200 γρ. μύτες από σπαράγγια
200 γρ. αρακάς
350 γρ. ψαρονέφρι
200 γρ. καλαμπόκι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
1 πιπεριά καυτερή
Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
Κόλιαντρο
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και το ξύσμα σε ένα πιάτο μαζί με τη σόγια,
2 κουταλιές της σούπας λάδι και την πιπεριά λιωμένη.
Ρίχνουμε αλάτι-πιπερι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το ψαρονέφρι στα δύο και το βάζουμε στη μαρινάτα για 2 ώρες τουλάχιστον,
γυρίζοντάς το συχνά.
Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση κατά μήκος και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Βράζουμε τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ροδίζουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
Το περνάμε στο σουσάμι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τη μαρινάτα με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά.
Όταν κρυώσει,ρίχνουμε τα χορταρικά και ανακατεύεουμε.
Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα λαχανικά και το ρύζι βρασμένο.
Γαρνίρουμε με κόλιαντρο.

salata xirinou

 

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Σαλάτα ψαρονέφρι με ρύζι,αρακά & καλαμπόκιAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *