Γουρουνόπουλο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1 Γουρουνόπουλο (5-6kg)
3-4 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλατι
Πιπέρι
Λιγο σκόρδο
θυμάρι,δενδρολίβανο,ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το γουρουνόπουλο, το ανοίγουμε και αφαιρούμε
μόνο τα εντόσθια.
Στίβουμε τα λεμόνια, και με το χυμό τους ραντίζουμε
(λεμονίζουμε) καλά μέσα – έξω το γουρουνόπουλο.
Αν θέλουμε τοποθετούμε και μυρωδικά (σκόρδο,θυμάρι,δενδρολίβανο,ρίγανη).
Το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (λαδωμένο
ή σε λαδόκολλα) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (140-150 βαθμούς) σε χαμηλή θερμοκρασία για 2,5-3 ώρες , ισως και παραπάνω
ανάλογα με το κρέας και το φούρνο.
Κατά τη διαδικασία του ψησίματος έχουμε βάλει σε ένα μπωλ
λάδι,αλάτι,πιπέρι και το αλοίφουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα
ωστε να ψηθεί καλά από όλες τις μεριές.
Τέλος μπορούμε με πολύ προσοχή αφού το αλείψουμε με λάδι να ανεβάσουμε
τη θερμοκρασία του φούρνου στα τελευταία 10-15 λεπτά του ψησίματος
για να αποκτήσει το γουρουνόπουλο την τραγανή πέτσα του.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

gourounopoulo

Θερμίδες: 640 ( 1 μερίδα )
Θερμίδες: 830 ( 1 μερίδα μαζί με πατάτες )

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Γουρουνόπουλο στο φούρνοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *