Πιροσκί με σαλάμι & τυρί

ΥΛΙΚΑ

60 γρ. βούτυρο
3 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. αλεύρι σίτου
100 γρ. χοιρινό σαλάμι
30 γρ. τριμμένο τυρί έμενταλ
200 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε 200 ml νερό και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί
μία μπάλα ζύμης και στον πάτο της κατσαρόλας ένα στρώμα λευκό.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ για 10 λεπτά να κρυώσει.
Ξεφλουδίζουμε το σαλάμι και το κόβουμε σε κυβάκια.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζύμη χτυπώντας τα καλά και ρίχνουμε μέσα το σαλάμι και το τυρί.
Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια τοποθετούμε ποσότητες ζύμης στο μέγεθος καρυδιού
με αρκετή απόσταση μεταξύ τους σε ταψιά που τα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Πιροσκί με σαλάμι & τυρίAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *