Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φυτίνη λιωμένη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 κουταλιά της σούπας σόδα
1 1/2 κιλό αλεύρι

Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα ανακατεμένα με 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα σύκο ή βερίκοκο

Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη φυτίνη με το λάδι,τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού στο μίξερ.
Ανακατεύουμε το κονιάκ με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Τα χτυπάμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν-πάουντερ μέχρι
να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε κομμάτια σε μέγεθος ενός καρυδιού και την ανοίγουμε σε φόρμα στρογγυλή.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση και το σιρόπι και βάζουμε στη μέση της ζύμης από 1/2 κουταλάκι
του γλυκού γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα τρίγωνο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,τα τσιμπάμε ελαφρά με το πιρούνι στο πάνω μέρος τους
και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα βουτάμε στο καυτό σιρόπι.

Θερμίδες: 140 (για 1 κομμάτι)

melomakarona

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΜελομακάροναAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *