Κουραμπιέδες

ΥΛΙΚΑ

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 1/2 κούπα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρδισμένα αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
1 πακέτο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των κουραμπιέδων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι,τη σόδα και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
Όταν η ζύμη γίνει λεία,πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε σχήμα της αρέσκειας μας.
Σε ένα ταψί βάζουμε τους κουραμπιέδες στο φούρνο και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Θερμίδες: 110  (1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Κουραμπιέδες, 10.0 out of 10 based on 1 rating

0 comments on “ΚουραμπιέδεςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *