Φακόρυζο

Φακόρυζο

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια του τσαγιού φακές
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι-πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις φακές,τις πλένουμε και τις βάζουμε στη φωτιά με λίγο νερό να πάρουν
μερικές βράσεις.
Χύνουμε το πρώτο νερό,στραγγίζουμε τις φακές,προσθέτουμε φρέσκο νερό και
τις αφήνουμε να βράσουν.
Προς το τέλος,ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο,αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν
και να μείνουν με λίγο ζουμί.
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας όπως είναι μέσα στο τηγάνι.

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΦακόρυζοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *