Γίγαντες γιουβέτσι

Γίγαντες γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό γίγαντες
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
Μισό ματσάκι άνηθο
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τους γίγαντες από το βράδυ να μουσκέψουν.
Το πρωί τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά
να μισοβράσουν.
Αδειάζουμε τους γίγαντες μαζί με το νερό τους σε ένα σκεύος και τους διατηρούμε ζεστούς.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το μισό λάδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα περασμένη από το τρίφτη,το σκόρδο ψιλοκομμένο,2 ποτήρια νερό
και μόλις βράσουν στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι,αλάτι-πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Σε ένα ταψί αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και το ψήνουμε στους 250 βαθμούς
για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μείνουν με μια πηχτή σάλτσα.

Θερμίδες: 500 περίπου ( μερίδα )

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Γίγαντες γιουβέτσιAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *