Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 φλιτζάνι (του τσαγιού) γάλα
1/2 φλιτζάνι (του τσαγιού) κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές (της σούπας) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα και σοταρισμένα μανιτάρια
1/2 φλιτζάνι (τσαγιού) τριμμένο ανθότυρο
1 φλιτζάνι (τσαγιού) τριμμένο τυρί τύπου gouda, γραβιέρα και κεφαλοτύρι
2 κουταλιές (της σούπας) τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και τη κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα τυριά και το αυγό χτυπημένο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια , κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε 3 λωρίδες.
Βουτυρώνουμε τη μια πλευρά της λωρίδας και βάζουμε μια κουταλιά γέμισης στην άκρη.
Την τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες για να μη χυθεί η γέμιση.
Τις υπόλοιπες λωρίδες τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν,
και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο.
Τις αλείφουμε με βούτυρο ή λάδι, και ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς
για 15′ με 20′ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

mpoyrekaki me tyri

Θερμίδες : 160 (για 1 μικρό κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Μπουρεκάκια με τυρί και μανιτάριαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *