Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

1 γιαούρτι 10%
3 βανίλιες
1/2 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
1 ποτήρι (του νερού) καλαμποκέλαιο
4 αυγά
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλάκια (του γλυκού) μπέικιν
1/2 κουταλάκι ( του γλυκού) σόδα
400 gr.φύλλο κρούστας

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει ένα μείγμα.
Τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί
και ρίχνουμε το μείγμα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω και το ψήνουμε
στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40′ λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι
και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο (χλιαρό)
το ρίχνουμε στο ταψί.

( η πίτα και το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρά)
portokalopita
Θερμίδες : 280 (το 1 κομμάτι)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΠορτοκαλόπιταAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *