Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αμπελόφυλλα
1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
100 γρ.κουκουνάρι
άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα,τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτουμε το ρύζι,τον άνηθο,το δυόσμο,αλάτι-πιπέρι,κουκουνάρι,
ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό  και τ’αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Από το μείγμα αυτό βάζουμε μια κουταλιά με ένα κουταλάκι του γλυκού,πάνω
σε κάθε κλιματόφυλλο και τα τυλίγουμε ένα-ένα.
Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα κυκλικά,αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει με αμπελόφυλλα το κάτω μέρος της κατσαρόλας και προσθέτουμε
το ανάλογο ζεστό νερό και το λεμόνι.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο να μη διαλυθούν και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν
για 45-50 λεπτά περίπου,ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

Θερμίδες: 180 ( τα 5 ντολμαδάκια )

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλαAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *