Μυδοπίλαφο

Υλικά
700 γρ. µύδια αποφλειωµένα
100 γρ. κρεμμυδάκι (ψιλοκοµµένο)
100 γρ. πιπεριά (ψιλοκοµµένη)
30 γρ. βούτυρο
1 µατσάκι άνηθο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο ζωµού κότας
λίγο παρµεζάνα
500 γρ. ρύζι (για ριζότο)
αλάτι και πιπέρι
Λευκό κρασί ξηρό

Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμυδάκι μαζί µε την πιπεριά, τον άνηθο και τις σκελίδες σκόρδου, το ζωμό κότας και τα μύδια
και τα τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά.
Τα σβήνουμε µε 300ml κρασί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμη 4- 5 λεπτά.
Μετά προσθέτουµε το ρύζι (το οποίο να είναι προβρασµένο) και ανακατεύουμε για 3′ με 4′ λεπτά για να δέσει το µείγµα.
Τέλος πασπαλίζουμε µε τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

midopilafo
Θερμίδες : 570 (για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. µύδια αποΦλειωµένα (µέγ. 60-100) 100 γρ. κρεµµυδόκι ψιλοκοµµένο

100 γρ. πιπεριό ψιλοκοµµένη

2 σκελίδες σκόρδο

Ι µατσάκι άνηθο

30 γρ. βούτυρο

Ι κύβο ζωµού κότας 50 γρ. παρµεζόνα

300 ml λευκό κρασί, ξηρό (της αρεσκείας σας) 500 γρ. ρύζι (για ριζότα)

αλάτι, πιπέρι

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΜυδοπίλαφοAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *