Λαχανοντολμάδες

ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο (μέτριο)
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι (του τσαγιού) ρύζι
2 ντομάτες (ξεφλουδισμένες – ψιλοκομμένες)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 φλιτζάνι (του τσαγιού) βούτυρο
μαϊντανό, πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε το λάχανο και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο και το λεμόνι.
Τυλίγουμε το μείγμα μας μέσα στα φύλλα του λάχανου.
Στρώνουμε σε μια χύτρα ή κατσαρόλα μερικά φύλλα λάχανου και βάζουμε επάνω τους ντολμάδες.
Ρίχνουμε το βούτυρο,  λίγο αλάτι, και 2 φλιτζάνια νερό.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε χύτρα ταχύτητος τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά
από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα.
Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 10 λεπτά ανοίγουμε ρίχνουμε το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

laxanontolmades

Θερμίδες : 440 ( για 1 μερίδα)

Εκτύπωση συνταγής Εκτύπωση συνταγής

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

0 comments on “ΛαχανοντολμάδεςAdd yours →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *